Hadir Bersama Berkat..

Thursday, August 11, 2011

Sanah Helwah Afifah...^_^


Assalamualaikum….
Dengan bertambahnya umur ini,
Maka semakin singkat masa untuk aku beribadah kepada Mu, Ya ALLAH..


Alhamdulillah, tanggal 10 ogos 2011, genaplah umur ku, 21 tahun. Terima kasih ya ALLAH kerana masih memberi peluang kepada diri ini untuk terus berada di bumi ini dan mengizinkan ku untuk terus beribadah kepada Mu. Diri ini amat mengharapkan hidayah dari mu, Ya ALLAH..semoga daku sentiasa istiqomah dalam mencari redha Mu, Insyallah.

Untuk kedua ibubapa ku.. terima kasih kerana telah mendidik diri ini semenjak kecil hingga sekarang. 21 tahun yang lalu, Umi bergadai nyawa untuk melahirkan diri ku, ke dunia ini. Abah resah gelisah dan berdoa kepada ALLAH supaya menyelamatkan kami berdua. Alhamdulillah, dengan izin ALLAH, kami selamat dan diri ku, dapat melihat dunia ini selepas azan Maghrib. Mereka bersyukur ke hadrat ALLAH, dengan kelahiran puteri sulung ini. Abah dan Umi, redha dari kalian amat diri ini harapkan untuk terus berjaya di dunia dan akhirat. Insyallah, diri ini akan ingat semua jasa abah dan umi dan akan berusaha untuk menjadi anak yang solehah. Aku akui,aku  tidak mampu untuk manjadi anak solehah seperti Saiditina Fatimah Az-Zahra terhadap Rasulullah, tetapi diri ku, akan sentiasa berusaha untuk mencontohi srikandi Islam itu. Insyallah.

Sebaris nama…..
SITI NUR A’FIFAH BT AZLAN..
semoga diri ini, mampu menjadi hamba yang sentiasa patuh kepada suruhan ALLAH, menjadi puteri solehah kepada Abah & Umi, kakak untuk adik-adikku, sahabat yang ikhlas untuk sahabat-sahabat ku dan sentiasa berjuang demi agama ISLAM..Insyallah.

Untuk semua sahabat-sahabat, terima kasih kerana sudi mendoakan diri yang hina ini. Semoga apa yang kita hajati akan di makbulkan oleh ALLAH. Terima kasih kerana kalian sudi menjadi sahabat ku. Semoga redha ALLAH sentiasa bersama kalian. Insyallah.

Kek dari sahabat2 karib..^_^

 Semakin bertambahnya usia diri ini,
Maka semakin dekatlah ia denganku..
Iaitu KEMATIAN.

Imam Al-Ghazali pernah berkata :
“Yang paling dekat dengan mu, adalah Kematian”Semoga hari kelahiran ku ini, memberi semangat baru kepada diri yang hina ini untuk terus bermuhasabah diri dan sentiasa bertaubat kepada ALLAH atas dosa-dosa yang terdahulu. Aku akan berusaha untuk sentiasa mencari keredhaan mu, Ya ALLAH. Perkenankan doa hamba mu ini Ya ALLAH. AMIN.

Salam Ramadhan....

4 comments:

 1. Wah sanah helwah kak pipah
  nak kek!!!! hehehe
  bile kak pipah nak sambung degree??
  kat mane???

  ReplyDelete
 2. hehe..terima kasih yahya....
  nk kek?beli sdri....hehe....
  6.9 nie dftar...
  kat UMT..kos kaunseling.. :D
  doakan ye..hehe

  ReplyDelete
 3. wah jadi motivator ni
  boleh la ana jemput akak bagi motivasi kat sini yer hehehe :D

  ReplyDelete
 4. hehee....
  baru nk start bljr...xleh jd motivator lg..
  kalau utk yahya blh la.... :D

  ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...