Hadir Bersama Berkat..

Saturday, February 25, 2012

Jom join Usrah!.. ^_^

Assalamualaikum….

Dengan Nama Allah s.w.t Yang Maha Pemurah, Lagi Maha Mengasihani..

Syukur Alhamdulillah  atas keizinan nafas dan nadi ini untuk terus berada di dunia ini. Moga masa yang di anugerahkan ini digunakan sebaiknya oleh ana. Selawat dan salam buat utusan terakhir, Nabi Muhammad s.a.w dan kaum kerabat Baginda. Tidak lupa jua buat para sahabat dan tabi’in sekalian.

Pada post kali ini, ana ingin mengajak pembaca-pembaca entry ini, untuk join usrah..  
Percayalah, sekali anda join usrah, anda pasti akan jatuh cinta dengan Usrah..InsyaAllah..



Sahabat…

Alangkah bagus kalau kita tahu kesan USRAH kepada diri kita...

Usrah membentuk jambatan hati, untuk mencari redha ALLAH...

Jangan takut dengan perkataan USRAH....
Tidak semestinya yang berkopiah dan bertudung labuh shj boleh join usrah..
Tetapi usrah untuk semua..

Kerana kita saling nasihat menasihati & saling ingat mengingati kerana tujuan kita semua sama, mencari keredhaaan Allah...
Kita mungkin tidak mampu untuk menceritakan tentang INDAHNYA usrah, kalau kita sendiri tidak berada d dalam USRAH...
Jom sama2, kita join USRAH! Usrah untuk semua!...

I love USRAH!....
....

8 comments:

  1. KAK,dulu sy mmg x pernah tahu usrah ni ape..tp ble dah msuk sk menengah agama ni,rpenye byk lg perkara yg x tau..bru kenal mcm mne usrah ni..best kan akak?sy pun dah jatuh cinta!

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah....
    ha'ah..best sgt2..akak pun sama dik, dah jatuh cinta dn usrah...
    teruskan berusrah ye syg! semoga Allah permudahkan urusan adik... ^_^

    ReplyDelete
  3. salam ziarah. usrah itu perlu untuk mendidik jiwa. blog yg penuh pengisian. tahniah!

    Jemput lawat disini untuk dapatkan buku2 menarik ustaz riduan dan hadiah istimewa. semoga mendapat manfaatnya~

    http://e-storebasyirah.blogspot.com/p/pembukaan-e-store-basyirah.html

    ReplyDelete
  4. teringin nak join usrah sebenarnya....

    ReplyDelete
  5. blh tau x,cm mana ye klu kita nak join USRAH?

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah...semakin ramai yg berminat dengan usrah..
    kebiasaanya, di sekolah agama dan Ipta akan ada usrah.. :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum...

    sy tinggal dkt sijangkang,banting. minat sgt nk join usrah balik. dulu ms masih belajar dkt u je ada group usrah..bila start keje dh tinggal spilah skrg. Ya Allah moga Allah permudahkan.. Fadilah

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum. Saya tak pernah join usrah, tapi dah jatuh cinta dengan usrah. Teringin sangat nak join, tapi tak tau macam mana.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...